Adviseur examinering – Nazlı Evlek-Durmuş

Ik ondersteun scholen zowel beleidsmatig als hands-on. Het leuke is dat ik dat nu elke paar maanden bij andere scholen mag doen. Heel interessant!

Nazli evlek cinop 2021
Nazlı Evlek-Durmuş

Nazlı Evlek-Durmuş is sinds begin 2021 adviseur examinering bij CINOP. Nazlı adviseert en ondersteunt teams, beleidsmakers en directies van onderwijsinstellingen bij de organisatie van hun examinering.  

Waarom CINOP?

“Ik kende CINOP al vanuit mijn werk bij het Summa College. Adviseren, ondersteunen en begeleiden van onderwijsteams sprak me altijd al aan. Ik heb veel geleerd van het proces van organisatieverandering binnen Summa. Nadat ik daar enkele jaren kennis en ervaring had opgedaan, wilde ik ook anderen verder helpen. Bij CINOP kan ik mijn kennis en ervaring inzetten bij meerdere onderwijsinstellingen. Dat sprak me direct aan!  

Ik werk nu onder andere aan een groot project bij een ROC waar de examenorganisatie stroef verloopt. Er zijn veel nieuwe mensen, en hun taken, rollen en verantwoordelijkheden staan nog niet helder op het netvlies. Mede daardoor is de werkdruk hoog. De vraag aan CINOP was: inventariseer de knelpunten, formuleer aanbevelingen, en help ons om de verbeteracties uit te voeren. Ik ondersteun de voorzitter van de examencommissie en leden van de commissie. Zowel beleidsmatig als hands-on, zoals het bijwonen van diploma-vergaderingen. Het leuke is dat ik dat nu elke paar maanden bij andere scholen mag doen. Heel interessant.” 

Mooie kansen om mijn visie op examineren te delen

Ook op voortgezet onderwijs zijn examencommissies zoekende naar hoe je zo’n proces het beste organiseert. Nazlı: “Dat biedt mooie kansen om mijn visie en blik op examineren te delen. Daar word ik zelf ook rijker van. Ik doe mee aan PTA-trainingen, verzorg presentaties, en geef handvaten en tips voor toetsprogramma’s aan docenten in het voortgezet onderwijs. Mijn opleiding leren en innoveren heeft mij aan denken gezet over innovaties en veranderingen in het onderwijs de laatste jaren. Flexibilisering, gepersonaliseerd onderwijs, 21e eeuswe vaardigheden, zelfevaluatie, ICT & techniek: daarover meedenken geeft mij energie. Deze vraagstukken worden vaak vanuit problemen aangevlogen; ik probeer mijn creativiteit te gebruiken, zoek nieuwe invalshoeken door open minded te zijn. Kijken naar wat wèl kan.”  

Enorme saamhorigheid

De variatie aan projecten en opdrachten biedt adviseurs binnen CINOP veel mogelijkheden om te doen wat bij hen past èn zich te ontwikkelen in nieuwe kennis en vaardigheden. “Ik wil daar nog veel meer gebruik van gaan maken, keuzes maken die passen bij mijn kennis, kunde en ontwikkelmogelijkheden. CINOP-breed samenwerken, over teams heen. Daar wil ik me sterk voor maken. Iedereen inzetten op zijn of haar kwaliteiten, optimaal benutten. Echt supermooi aan CINOP is de saamhorigheid. Iedereen is ontzettend betrokken, wil je helpen en ondersteunen. Dat heb ik nog nergens zo meegemaakt, voelt oprecht en intens. Ik heb me ontzettend welkom gevoeld.”