Webinar ‘Op naar een goede herstart van het mbo’

een goede herstart voor het mbo

30 juni 2020

Hoe zorgen we vanaf 15 juni 2020 voor een goede herstart van het mbo? Maken mbo-professionals zich zorgen? Wat zeggen studenten en docenten zelf? En wat kunnen we daaruit leren voor de herstart?  CINOP heeft samen met het Horizon College twee succesvolle webinars georganiseerd over de herstart van het mbo (10 en 26 juni). Meer dan 150 deelnemers namen deel aan de webinars.

Ervaringen van studenten en docenten in het mbo met afstandsonderwijs

In het webinar wordt ingegaan op het onderzoek dat ECBO – onderdeel van CINOP – in samenwerking met de Aeres Group/Open universiteit heeft uitgevoerd. Wat zijn de ervaringen van studenten en docenten in het mbo met het afstandsonderwijs door de corona-situatie? In gesprek met Michel Botman van het Horizon College is vervolgens besproken hoe zij zich hebben voorbereid op de herstart van hun niveau 2 opleiding servicemedewerker. Tenslotte zijn er aanbevelingen geven voor de herstart van het mbo.

Meer weten over het onderzoek naar de effecten van afstandsleren door corona? Benieuwd naar tips en tricks hoe je als school het curriculum kunt aanpassen op 1,5 meter onderwijs?