3 originele manieren van opleiden in een krappe arbeidsmarkt

Webinar 3 manieren van opleiden

13 januari 2022

In dit webinar gaan we in gesprek over de perspectieven van onderwijsaanbieders (publiek en privaat), werkgevers en professionals over opleiden in een krappe arbeidsmarkt. Dit doen we aan de hand van drie originele voorbeelden:

  • Flexibilisering van de verpleegkundige vervolgopleidingen; met Madelon Panman, Erasmus MC Academie en Janneke van Schaijk, Amphia Ziekenhuis.
  • Onderwijs op maat (programma om maatwerk te bieden in het mbo); met Carla Stam van OPPstap en Devie Rusch van Actiz.
  • “Leren en detacheren gaan hand in hand”; met Rick Kleinjan van Bender.
  • Aan de gesprekstafel zit ook Jaap Kappert, bestuurslid V&VN, die een reflectie geeft vanuit het perspectief van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. Bosman & Vos en CINOP begeleiden de gesprekken.

Lessons learned

Het is complex om in het opleiden vanuit werkgevers- en studentenbehoefte tot nieuwe praktische en haalbare oplossingen te komen. Hoe breng je die perspectieven bij elkaar? Hoe breng je vraag en aanbod effectief bij elkaar? Waar schuurt het? Verschillende initiatieven laten zien dat het kan. Wat kunnen we van deze voorbeelden leren? En wat zijn de lessons learned?

Dit gratis webinar werd georganiseerd door CINOP en Bosman & Vos. Voor werkgevers uit de zorg, opleidingsinstellingen en beleidsmedewerkers.

Bosman en vos Cinop