Scan ‘LLO doen we zo’ voor flexibel en op maat onderwijs voor volwassenen

Llo scan cinop

29 maart 2021

Heb je als onderwijsinstelling hulp nodig bij het vormgeven en organiseren van onderwijs op maat voor volwassenen? CINOP en Curio ontwikkelden hiervoor in co-creatie de scan ‘LLO doen we zo’. De Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-scan biedt ondersteuning in de organisatie van goed onderwijs voor volwassenen. Zo krijg je inzicht in de huidige situatie en biedt de scan handvaten op weg naar de gewenste situatie.

Scan ondersteunt beroepsonderwijs bij onderwijs op maat voor volwassenen

De scan belicht zeven essentiële aspecten van de realisatie en organisatie van LLO-aanbod voor lerende volwassenen: missie en visie, cultuur, bedrijfsvoering, personeel, financiën, doelgroep, en aanbod. De scan helpt je onderwijsinstelling om:

  • het gesprek over LLO te openen binnen je onderwijsinstelling;
  • bewustwording te creëren van wat nodig is voor leren voor volwassenen;
  • LLO-visie en ambities van een onderwijsteam, sector of instelling te formuleren;
  • de huidige ervaren situatie en de wenselijke situatie op het gebied van LLO in kaart te brengen.

Waarom deze scan?

Het kabinet constateert dat het aanbod van scholing in het mbo en hoger onderwijs voor volwassenen meer gericht moet worden op de vraag vanuit werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Het lukt (bekostigde) onderwijsinstellingen nog niet altijd goed om een sterke positie op het gebied van LLO voor volwassenen in te nemen, waardoor kansen blijven liggen. Dit is de aanleiding geweest voor CINOP en Curio om te kijken wat onderwijsinstellingen nodig hebben om hun ambities en keuzes op het gebied van flexibel en op maat leren voor volwassenen mogelijk te maken.

Maatwerk voor verschillende doelgroepen

De scan is geschikt voor verschillende niveaus in de organisatie: directieleden, beleidsmedewerkers en managers, en ook onderwijsteams. De vragen en analyse van de scan zijn op maat inzetbaar: op teamniveau, sectorniveau of instellingsbreed. Het is ook mogelijk de scan op maat te maken, zodat hij past bij iedere school of sector.

Gerelateerde artikelen