Eerlijke kansen voor studenten met een ondersteuningsvraag

26 april 2019
In april 2019 verscheen het artikel ‘Eerlijke kansen voor studenten met een ondersteuningsvraag. Onderwijs op basis van leeruitkomsten’ in het blad Hoger Onderwijs Management.
Sara Struik (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en Judith Jansen en Marjolein Büscher-Touwen (beiden van Expertisecentrum inclusief onderwijs, onderdeel van CINOP) gaan aan de hand van onderzoeksresultaten en voorbeelden uit de praktijk in op de vraag hoe flexibilisering van onderwijs op basis van leeruitkomsten kan leiden tot eerlijke kansen en meer studiesucces voor studenten met een ondersteuningsvraag.
Studenten met een ondersteuningsvraag worden (soms) benadeeld door de vaste vormgeving en organisatie van onderwijs en toetsing. Flexibel onderwijs op basis van leeruitkomsten biedt de mogelijkheid tot personalisering van het leerproces en toetsing, waardoor ook deze studenten een eerlijke kans krijgen de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die zij nodig hebben om een diploma te behalen.
DownloadMeer informatie
Judith Jansen
Flexibilisering
Judith is een betrokken en verbindende programmadirecteur van ECIO. Door haar jarenlange ervaring als adviseur en projectleider heeft ze kennis van zaken van het studeren met een functiebeperking en het organiseren hiervan op strategisch en praktisch niveau. Van vloggende studenten tot het implementeren van beleid: in haar werk streeft Judith naar toegankelijk, flexibel en inclusief hoger onderwijs.
Marjolein Büscher-Touwen
Arbeidsmarkt & onderwijs
Marjolein Büscher-Touwen
Arbeidsmarkt & onderwijs
Marjolein is als adviseur vooral werkzaam op het gebied van inclusief en toegankelijk onderwijs voor jongeren met een beperking. In haar werk is ze proactief, kwaliteits-, resultaat- en mensgericht. Marjolein heeft een achtergrond als loopbaanadviseur en projectleider in het wetenschappelijk onderwijs en kent de onderwijspraktijk van binnenuit.