Hoe datavolwassen zijn onderwijsinstellingen in Nederland? | Marktanalyse mbo, hbo en wo

29 oktober 2020

Hoe datavolwassen zijn onderwijsinstellingen in Nederland? Welke vraagstukken hebben zij op het gebied van data? En welke oplossingen zijn er beschikbaar? Om inzicht te verkrijgen in de ontwikkelingen rondom de inzet van data in het (beroeps)onderwijs voerden wij een marktanalyse uit. 25 mbo-, 8 hbo-, en 5 wo-instellingen namen hieraan deel. Download de publicatie met hierin de belangrijkste ontwikkelingen, vraagstukken, knelpunten én oplossingen rondom de inzet van data in het (beroeps)onderwijs.

Wil je als onderwijsinstelling meer gebruikmaken van data?

Wij kunnen je hierbij helpen:

  • Data Quick Scan

Onze data scientist inventariseert het data landschap binnen je instelling en geeft advies over hoe de beschikbare data effectief ingezet kan worden.

  • Training Werken met Data

Binnen de kenniswerkplaats ‘Werken met Data’ trainen wij onderwijsteams in het goed formuleren van een data- of onderzoeksvraag voor structurele en duurzame dataprojecten.

  • Training eDOOcate

Deze training biedt data-enthousiastelingen een werkwijze waarin zij met een canvas een gestructureerd en duurzaam dataproject kunnen opzetten.

Meer weten over de inzet van data binnen jouw onderwijsinstelling?

Of wil je weten waar jouw instelling staat op het gebied van datavolwassenheid? Neem dan vrijblijvend contact op met data@cinop.nl of bel ons.

Gerelateerde artikelen

Studentdata geven inzicht in studeerbaarheid ArtEZ-opleiding Docent Beeldende Kunstvorming

Van start: data-coalitie ‘Student-Journey’ | Met Noorderpoort, Albeda College en saMBO-ICT aan de slag met studentdata