Whitepaper Beoordelen en examineren in het mbo in tijden van corona

28 juli 2020
Fysiek onderwijs was vanwege de coronacrisis in het (beroeps)onderwijs ineens niet meer mogelijk. Bestuurders spraken over de bestuurlijke gevolgen hiervan met ECBO – onderdeel van CINOP – en TIAS tijdens een online symposium op 30 april j.l. Eén van de belangrijkste aandachtspunten die naar voren kwamen was het waarborgen van examenkwaliteit. Hoe beoordeel en examineer je in tijden van corona? Lees de whitepaper ‘Beoordelen en examineren in het mbo in tijden van corona’ hier.
Online discussiepanel
TIAS en ECBO organiseren tevens een online discussiepanel dat een paar keer per jaar samenkomt: ‘Op weg naar het nieuwe normaal na corona’. Op 25 juni vond het eerste online symposium van dit discussiepanel plaats. De belangrijkste uitkomsten staan ook in de whitepaper opgenomen. De tweede bijeenkomst is gepland op 22 september 2020 en gaat over het thema Stages/BPV.
Meer informatie? Neem gerust contact op
Alie Kamphuis
Professionalisering
Alie is een breed inzetbare adviseur die duurzaam werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs en examinering. Haar focus ligt op het versterken van kwaliteitscultuur in mbo-instellingen. Ze vervult in haar projecten rollen als projectmanager, adviseur, onafhankelijk voorzitter, verbinder en procesbegeleider.
José Hermanussen
Professionalisering
José Hermanussen heeft ruim 18 jaar ervaring in het beleids- en praktijkgericht onderwijsonderzoek. Haar methodologische expertise is breed en omvat zowel de uitvoering van casestudies en surveyonderzoek als proces-, effect- en verklarende evaluaties. Inhoudelijk is ze gespecialiseerd in vraagstukken op het vlak van organisatie, beleid en bestuur van mbo instellingen in relatie tot versterking van onderwijskwaliteit, docentprofessionalisering en regionale samenwerking. Momenteel leidt ze binnen deze domeinen meerjarig NRO onderzoek. Recentelijk was zij ook als projectleider verbonden aan het survey onderzoek Branchecode goed bestuur in het mbo. Daarnaast is en was zij als (deel)projecteider betrokken bij landelijk beleidsmonitoren (OVW/NRO), zoals Sterk Beroepsonderwijs, Toelatingsrecht, de Evaluatie Innovatiearrangement Beroepskolom en de monitor Vakmanschap & technologieroutes. Eerder was zij projectleider van het landelijk onderzoek naar de kwalificatiestructuur als inhoudelijk kader voor leerplanontwikkeling in het mbo. Ze heeft specifieke ervaring met onderzoek naar de doorwerking of impact van interventies. In dit verband heeft zij o.m. onderzoek verricht naar de impact van landelijke wijzigingen in het beleid ten aanzien van de intake- en plaatsing van kwetsbare doelgroepen in het mbo.