Veranderkracht
We begeleiden teams in het realiseren van de ambities van scholen om blijvend sterk beroepsonderwijs te realiseren in de regio. Veranderkracht is nodig om goed te kunnen blijven inspelen op de veranderingen die op de teams afkomen. Door het versterken van het lerend vermogen zijn teams in staat zijn om kwaliteitsbewust en met plezier in te spelen op veranderingen. Daarnaast versterkt het het vakmanschap van teamleden en zorgt het voor een juiste balans tussen werkplezier en werkdruk.
Hoe kunnen wij helpen?
Wij ondersteunen scholen bij het creëren van de benodigde condities in het management, de ondersteunende staf en de faciliterende systemen ten behoeve van de teams. Wij sluiten aan op wat leeft in de teams en de kwaliteit die er is. We stimuleren de professionele ontwikkeling in teams. Dit doen we bijvoorbeeld met:
- (Team)trainingen;
- Praktijkgericht onderzoek;
- Impactmetingen.
Meer weten?
- Klantcase: Professionele ontwikkeling met Sterke Punten Training
- Publicatie: Samenwerken aan onderwijskwaliteit
Kunnen wij je helpen?
Alie Kamphuis
Professionalisering
Alie is een breed inzetbare adviseur die duurzaam werkt aan het verbeteren van de kwaliteit van onderwijs en examinering. Haar focus ligt op het versterken van kwaliteitscultuur in mbo-instellingen. Ze vervult in haar projecten rollen als projectmanager, adviseur, onafhankelijk voorzitter, verbinder en procesbegeleider.
José Hermanussen
Professionalisering
José Hermanussen heeft ruim 18 jaar ervaring in het beleids- en praktijkgericht onderwijsonderzoek. Haar methodologische expertise is breed en omvat zowel de uitvoering van casestudies en surveyonderzoek als proces-, effect- en verklarende evaluaties. Inhoudelijk is ze gespecialiseerd in vraagstukken op het vlak van organisatie, beleid en bestuur van mbo instellingen in relatie tot versterking van onderwijskwaliteit, docentprofessionalisering en regionale samenwerking. Momenteel leidt ze binnen deze domeinen meerjarig NRO onderzoek. Recentelijk was zij ook als projectleider verbonden aan het survey onderzoek Branchecode goed bestuur in het mbo. Daarnaast is en was zij als (deel)projecteider betrokken bij landelijk beleidsmonitoren (OVW/NRO), zoals Sterk Beroepsonderwijs, Toelatingsrecht, de Evaluatie Innovatiearrangement Beroepskolom en de monitor Vakmanschap & technologieroutes. Eerder was zij projectleider van het landelijk onderzoek naar de kwalificatiestructuur als inhoudelijk kader voor leerplanontwikkeling in het mbo. Ze heeft specifieke ervaring met onderzoek naar de doorwerking of impact van interventies. In dit verband heeft zij o.m. onderzoek verricht naar de impact van landelijke wijzigingen in het beleid ten aanzien van de intake- en plaatsing van kwetsbare doelgroepen in het mbo.