Vier nieuwe meesters voor de slagersbranche

28 september 2020

Maandag 21 september 2020 heeft Ad Bergwerff, voorzitter van de Commissie Meesterproef, vier nieuwe meestertitels in de slagersbranche uitgereikt. Daarmee staat de teller op zeven meesterslagers en vier meesterverkopers sinds de invoering van de meestertitels in de slagersbranche in 2018. CINOP heeft in samenwerking met vertegenwoordigers uit de branche de praktijk- en theorieopdrachten voor de meesterproef ontwikkeld en trainde de assessoren voor het afnemen van de meesterproef.

Excellente beheersing van het slagersvak

De slagersbranche kent twee meestertitels: ‘branche erkende meesterslager’ en ‘branche erkende meester verkoper’. Het behalen va een meestertitel getuigt van excellente beheersing van het slagersvak in alle facetten. De introductie van de meestertitels in de slagersbranche zorgt voor een herwaardering van het ambacht en het motiveert medewerkers en ondernemers in de branche om ook het beste uit zichzelf te halen.

Afleggen van meesterproef

Om de titels in ontvangst te mogen nemen hebben de kandidaten een meesterproef afgelegd met praktijk- en theorieopdrachten op diverse onderdelen. Hiermee hebben zij bewezen het slagersvak in alle facetten te beheersen. Want een meestertitel is alleen voor de allerbesten. Hans Peter Spaans (Slagerij Ter Weele, Oene en Emst) en Hans de Goeij (Traiteurslagerij De Goeij, Vianen) mogen nu de titel ‘branche erkende meesterslager’ dragen. Jessica Hoevenaars (Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven, Schijndel) en Christiaan Verkuijl (Slagerij Van Roessel, Waalwijk) mogen zich ‘branche erkende meesterverkoper’ noemen.