Versneld bij- en omscholen tijdens en na de coronacrisis – hoe doe je dit?

03 juli 2021

Door de coronacrisis zijn mensen hun baan of bedrijf kwijtgeraakt, en moeten zij om- en bijscholen zodat zij aan de slag kunnen in tekort-sectoren. Denk bijvoorbeeld aan zorg, techniek en onderwijs. Het kabinet investeert vanaf 2021 € 1,4 miljard om mensen hierbij te helpen. Een onderdeel van dit investeringsplan is de Subsidieregeling STAP-budget die in het voorjaar van 2022 wordt ingevoerd. STAP staat voor stimulering arbeidsmarktpositie en is een publieke tegemoetkoming die individuen stimuleert om te investeren in LLO.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Wij helpen branches, sectoren, werkgeversorganisaties en onderwijsinstellingen om snel in te spelen op tekorten op de arbeidsmarkt. We begeleiden werknemers om door te stromen naar een andere sector. Dit doen we door het maken van analyses en een ontwerp en we ondersteunen bij de validering en implementatie.

Unieke aanpak

Uniek in onze aanpak is dat we in korte tijd kunnen helpen op basis van bewezen aanpakken. Wij hebben jarenlange expertise op het gebied van loopbaanbeleid en flexibel onderwijs voor volwassenen. Onze aanpak is gericht om in samenwerking met werkgevers en onderwijs te komen tot pasklare oplossingen.

Stappen versneld bij- en omscholen

Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste inhoud, structuur en kwaliteit van bij- en omscholingstrajecten. Hoe doe je dit? Hoe weet je of iemand door een opleiding voldoet aan de eisen die voor het beroep gelden? En wat is de waarde van deze trajecten voor de inzetbaarheid van nieuwe vakkrachten? Bekijk onze animatie ‘Versneld om- en bijscholen tijdens de coronacrisis’ of download onze folder voor meer informatie over onze aanpak.

Een greep uit onze klanten

We hebben uiteenlopende (werkgevers)organisaties geholpen bij het identificeren van gaps tussen de huidige en gewenste beroepseisen. Een greep uit onze klanten:

Bij deze klanten hebben we met analyses arbeidsmarktrelevante eenheden ontworpen als basis voor validering en flexibel onderwijs. Hierdoor konden werknemers loopbaantransities maken. Zij konden met waardering voor de kennis en vaardigheden die zij al hadden, in hun eigen tempo een volgende stap zetten als zij-instromer. Binnen of buiten de betreffende branche.

CINOP is in staat, door haar inhoudelijke kennis, het werkveld en onderwijs goed te verbinden. De behoefte van het werkveld wordt goed vertaald.

Isabel Verleun, VGN

Wij helpen graag

CINOP heeft ruime ervaring met om- en bijscholingstrajecten in verschillende branches en sectoren, en bij ROC’s en hogescholen. We werken hierbij samen met onderwijs en vertegenwoordigers van de arbeidsmarkt om zo te komen tot het beste resultaat. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.