Het nieuwe ‘Passerelle’-programma is gelanceerd in Benin!

The Passerelle project
The Passerelle project

16 december 2019

CINOP zal bijdragen aan de ontwikkeling van een innovatief curriculum dat moet helpen een brug te slaan om ongeveer 3.000 oude verpleegkundigen en verloskundigen op de hoogte te brengen van de huidige nationale eisen. Voor hen betekent dit dat zij hun beroep kunnen blijven uitoefenen.

In de jaren ’60 zijn in Benin twee scholen opgericht. Eén voor verpleegkundigen en één voor verloskundigen. Deze scholen zijn later opgegaan in het Nationaal Medisch-Sociaal Instituut (INMES). Ondanks de inspanningen van INMES is er sinds de jaren ’60 geen structureel opleidingsproces opgezet dat kan voldoen aan de huidige nationale eisen. Daarom is INMES met behulp van CINOP begonnen met de omscholing van voorheen gediplomeerde verpleegkundigen en verloskundigen, zodat zij weer aan de eisen kunnen voldoen.

Zo’n 3000 verpleegsters en vroedvrouwen zijn momenteel getraind op de voorwaarden van vroeger, vergelijkbaar met het mavo niveau + 3 jaar vakopleiding, terwijl de huidige studenten een bachelor opleiding moeten afronden (Vwo +3 jaar). Het project beoogt om een brug te bouwen, een passerelle, om via extra cursussen deze oud-leerlingen te upgraden tot het nieuwe niveau. Als onderdeel van een Nuffic OKP programma wordt dit project uitgevoerd in samenwerking met INMES, CINOP en het KIT. Binnen dit project neemt CINOP de taak op zich om het curriculum te innoveren zodat de brug gebouwd kan worden.

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact met ons op via global@cinop.nl of neem contact op met één van onze consultants.

Gerelateerde artikelen

Een competentiegerichte opleiding voor leraren van de drie landbouwinstituten in Ghana

From Plant to Plate – Nederland dient als inspiratie voor tuinbouwtrainers in Jordanië

Een nieuw stageprogramma voor de Iraakse beroepsopleidingscentra