Terugblik interactieve verdiepingssessie ‘Onderwijsontwerp flexibel onderwijs’

Verdiepingssessie cinop 2021

26 maart 2021

Op 23 maart zijn we met 17 deelnemers van diverse scholen aan de slag gegaan met de interactieve verdiepingssessie ‘Van denken naar doen: aan de slag met curriculumontwikkeling’. Veel onderwijsteams krijgen de opdracht om hun onderwijs te herontwerpen en de omslag te maken naar flexibel, modulair onderwijs, hybride onderwijs en/of gepersonaliseerd onderwijs. Maar hoe doe je dat?

Trends, modellen en praktijkvoorbeelden

We hebben samen verschillende aanpakken, modellen en trends in curriculumontwikkeling besproken. Vervolgens zijn we interactief aan de slag gegaan in Mural. Daarin hebben we de deelnemers een voorproefje gegeven van de FlexTool en welke stappen je moet nemen in het (her)ontwerpproces van flexibel onderwijs. In een afwisselend en interactief programma hebben we ook voorbeelden en dilemma’s uit de praktijk gedeeld. Inspirerend om te horen welke ontwerpvraagstukken er in de scholen spelen!

Tot slot

Wil je op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen rondom de FlexTool? Laat dat hier weten. Als je op zoek bent naar meer informatie over curriculumontwikkeling voor flexibel onderwijs, neem dan contact op met sbeugel@cinop.nl of lees hier verder.

Meer lezen over flexibel onderwijs?