Terugblik interactieve sessie ‘Visie en strategie flexibel onderwijs’

10 maart 2021

Hoe kun je op andere manieren kijken naar het ontwikkelen van visie en strategie rondom flexibel onderwijs? Op 9 maart zijn we met 12 deelnemers vanuit diverse scholen aan de slag gegaan met deze vraag tijdens een interactieve verdiepingssessie, onder andere aan de hand van de ruwe versie van de FlexTool. De deelnemers hebben vanuit eigen vragen en dilemma’s geoefend met het bepalen van de belangrijkste trends, wie je in de toekomst wilt zijn passend bij ontwikkelingen in je regio, en waar je echt mee aan de slag moet. Hoe maak je daarbij gefundeerde keuzes, en hoe krijg je mensen mee?  

Als je er niet bij kon zijn maar wel graag meer informatie wilt, of de slides wilt ontvangen, mail dan naar MHoefeijzers@cinop.nl. 

FlexTool

De FlexTool wordt ontwikkeld met vier voorlopers in het mboDe FlexTool biedt een stapsgewijze aanpak en concrete handvatten om een flexibel curriculum te ontwikkelen, passend binnen de wettelijke kaders, instellingskaders en regionale kaders. Hij bevat generiek toepasbare hulpmiddelen en methodieken. Als mbo-instelling en -team kun je deze dus naar wens zelfstandig gebruiken, of kiezen voor aanvullende producten en begeleiding door CINOP-experts. 

Gerelateerde artikelen

Landstede werkt met FlexTool aan gemeenschappelijke taal rondom flexibel onderwijs

Een nieuw kwalificatiedossier: knelpunt of kans? – Artikel MBO krant

Ontwikkelpartners FlexTool aan het woord | In gesprek met ROC Nijmegen