Ontwikkelen en monitoren van vakbekwaamheid | Aan de slag met een branchekwalificatiestructuur

17 mei 2021

Hoe zorgt een branche voor goed opgeleide vakkrachten? Hoe kunnen vakmensen voldoen aan de beroepseisen van de toekomst? En hoe toon je hun vakbekwaamheid aan? Banen verdwijnen, nieuwe beroepen ontstaan, andere vaardigheden worden gevraagd en de kwaliteitseisen nemen toe. De arbeidsmarkt verandert razendsnel. Een branchekwalificatiestructuur helpt bij het ontwikkelen en monitoren van vakbekwaamheid van werknemers.

Practice-based aanpak voor branches, sectoren en scholingsfondsen

CINOP ontwikkelde een practice-based aanpak om branches, sectoren en scholingsfondsen te ondersteunen bij het ontwikkelen van een branchekwalificatiestructuur. Een branchekwalificatiestructuur (BKS) helpt niet alleen de vakbekwaamheid van werknemers in een branche te ontwikkelen en te monitoren. Het versterkt ook de branche door een herkenbare en sterke loopbaanstructuur en het helpt om snel nieuwe opleidingen te ontwikkelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat een branchekwalificatiestructuur voor jouw branche kan betekenen? Klik op de onderstaande button. Ontdek wat een branchekwalificatiestructuur oplevert en hoe je zelf in samenwerking met CINOP kan werken aan het ontwikkelen en monitoren van vakbekwaamheid in je eigen branche.

Gerelateerde items