(Online) trainingen Pedagogisch didactisch handelen in afstandsonderwijs

07 januari 2021

Inmiddels zijn we aardig gewend aan het verzorgen van online onderwijs. Maar hoe houd je de motivatie van studenten hoog? En hoe herontwerp je bestaand lesmateriaal in je beschikbare tijd? Zonder de individuele student uit het oog te verliezen? Wij ondersteunen docenten met een basis en/of gevorderde training Pedagogisch didactisch handelen in afstandsonderwijs. Met deze training(en) zorg je voor een kwalitatieve impuls en hebben jouw docenten straks nét dat beetje extra bagage op zak.

Extra ondersteuning tijdens het schooljaar: basis en gevorderde training

In de basistraining staat de didactiek en het onderwijsontwerp centraal. Hoe bied je als docent tijdens jouw online les structuur aan studenten? Wat is de kern van een goede online les en hoe richt je die in? Deelnemers ervaren welke tools het beste passen bij hun leerdoelen.

Ik heb geleerd hoe ik meer variatie in mijn online lessen aan kan brengen.

Deelnemer, basistraining Online pedagogisch didactisch handelen in afstandsonderwijs

Deelnemers van de basistraining gaven aan ook uitdagingen te ervaren rondom zelfregulatie en klassenmanagement. Daarom besteden we hier bij de gevorderde training meer aandacht aan. We gaan aan de slag met vragen zoals: hoe zorg je er online voor dat studenten zichzelf leren coachen? Hoe houd je op afstand oog voor alle studenten in de klas?

Interactief programma

We bieden voor beide trainingen een interactief en uitdagend online programma van één dagdeel aan, waarin praktische kennis gedeeld wordt. We werken met de deelnemers toe naar direct resultaat en reiken concrete handvatten aan die de volgende dag al toepasbaar zijn in de onderwijspraktijk.

Voor wie?

Onderwijsteams die (deels) online lessen verzorgen en hierin willen professionaliseren.

Wanneer?

Een online sessie (op afspraak) van 3 – 3,5 uur.

Deelnemers en prijzen

€1.500,- per dagdeel (excl. reiskosten) voor een groep van maximaal 15 deelnemers op een fysieke locatie en maximaal 10 deelnemers bij een online training. De training is vrijgesteld van btw.

Aanmelden of praktische vragen?

Ben je geïnteresseerd in de basis en/of gevorderde training? Of heb je inhoudelijke vragen over de training? Vul het formulier in dan nemen wij contact met je op.

Gerelateerde artikelen