Onderwijsinstellingen opgelet | Op zoek naar een (aanvullend) studie- of stageproject voor studenten?

logo maatschappelijke diensttijd

07 september 2020

Laat je studenten deelnemen aan IMCoach. Met werkervaring en een officieel Europass Certificaat voor Vrijwilligers maken zij meer kans op de arbeidsmarkt. Meld je als onderwijsinstelling aan bij IMCweekendschool voor het project IMCoach. Het maatschappelijk diensttijdprogramma MDT is een initiatief, van het ministerie van Volksgezondheid , Welzijn en Sport, waarmee jongeren vrijwilligerswerk doen voor andere jongeren.

Win-win

Met het maatschappelijk diensttijdprogramma MDT doen jongeren vrijwilligerswerk voor andere jongeren. Zo ontdekken ze wat bij hen past en kunnen ze iets ‘terugdoen’ voor de maatschappij.

Als ‘IMCoach’ kunnen zij aan de slag op verschillende locaties in heel Nederland. In een regio naar keuze kunnen zij leerlingen van de weekendschool begeleiden en coachen, zowel in groepjes als individueel. Hiermee ontwikkelen ze verschillende competenties en zijn tegelijkertijd een rolmodel voor de leerlingen. Aan het einde van het project ontvangen de jongeren een Europass Certificaat voor Vrijwilligerswerk, als mooie aanvulling voor een CV. Voor studenten is het al helemaal win-win als zij óók studiepunten kunnen ontvangen van de onderwijsinstelling voor hun inzet als IMCoach.

Wat is de weekendschool

Bij de weekendschool leren kinderen van 10-14 jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is, alles over de wereld van beroepen. Ze krijgen les van enthousiaste gastdocenten. Journalisten, brandweermannen, ondernemers, kunstenaars, architecten en vele anderen vertellen waarom zij het allerleukste beroep van de wereld hebben. De leerlingen ontdekken zo wat voor beroepen er zijn, wat ze wel en niet leuk vinden en waar hun eigen talenten liggen. Zo kunnen ze gemotiveerde keuzes voor hun toekomst maken.

Wat doe je als IMCoach op de weekendschool?

 • Je begeleidt onze leerlingen tijdens de lessen.
 • Je bent een voorbeeld voor onze leerlingen en helpt ze met al hun vragen.
 • Je organiseert activiteiten zoals een huiswerkclub, CITO training of een gastles over jouw eigen hobby’s of talenten.
 • Je organiseert leuke activiteiten tijdens de (school)vakanties.
 • Je zet je in voor 120 uur. Deze uren zijn vrij in te delen; bijvoorbeeld in 6 of in 9 maanden.

Voor wie

Het project is voor onderwijsinstellingen en bedoeld voor jongeren tussen de 14-27 jaar.

Wat hebben de jongeren eraan?

 • Ze doen werkervaring op en ontmoeten veel gastdocenten.
 • Ze ervaren hoe het is om kinderen te helpen en te inspireren, en om iets te doen voor een ander.
 • Ze krijgen de kans om verschillende competenties te ontwikkelen. Die helpt hen in de toekomst verder!
 • Ze maken kennis met de verschillende culturen en achtergronden van onze leerlingen.
 • Ze ontvangen een Europass certificaat , uitgegeven door CINOP en erkend door de Europese Commissie. Dit is een geweldige aanvulling op hun CV en toekomstige werkgevers zullen hiervan onder de indruk zijn!
 • Ze krijgen een waardebon voor een evenement t.w.v. €100,-. Bijv. voor een sport-, muziek- of cultuurevenement naar keuze.
 • Ze ontvangen eventueel studiepunten voor hun vrijwilligerswerk.
Partners MDT-project

Neem contact met ons op

CINOP komt graag in gesprek met onderwijsinstellingen om te bespreken in hoeverre IMCoach passend is voor studenten binnen de opleiding. Wellicht zijn er mogelijkheden om IMCoach aan te bieden als invulling op een studieproject of stage? Of zijn er andere initiatieven binnen de opleiding waarbij het aanbod van IMCoach naadloos aansluit? Wij horen het graag en staan ervoor open om langs te komen / te bellen om de mogelijkheden voor een samenwerking te onderzoeken. Daarnaast zijn er voor promotie binnen de onderwijsinstelling flyers en posters beschikbaar. Wij verzorgen op verzoek een korte presentatie voor geïnteresseerde jongeren. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn sturen we ze je graag op! Heb je interesse, laat het dan weten via onderstaande button. Je vindt hieronder ook het aanmeldformulier om jongeren direct aan te melden.

Gerelateerde artikelen