Mijlpaal: IMCoach viert deze maand de start van het 200e IMCoach-traject

Imweekendcoach

13 oktober 2020

Stichting IMC Weekendschool startte anderhalf jaar geleden het project IMCoach: één van de projecten binnen de landelijke proeftuin van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Het programma en het eindcertificaat voor IMCoach zijn voorbereid en verder ontwikkeld door CINOP, samen met IMC weekendschool en de jongeren zelf. Deze maand startte het 200e IMCoach-traject.

Weekendschool

Bij de weekendschool leren kinderen van 10-14 jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is, alles over de wereld van beroepen. Ze krijgen les van enthousiaste gastdocenten. Journalisten, brandweermannen, ondernemers, kunstenaars, architecten en vele anderen vertellen waarom zij het allerleukste beroep van de wereld hebben. De leerlingen ontdekken zo wat voor beroepen er zijn, wat ze wel en niet leuk vinden en waar hun eigen talenten liggen. Zo kunnen ze gemotiveerde keuzes voor hun toekomst maken.

200e IMCoach-traject van start

In oktober 2020 ging het 200e IMCoach-traject van start. Bouchra startte bij het programma IMC Weekendschool in Den Haag met de begeleiding van leerlingen. IMCoach maakt het mogelijk dat op grote schaal leerlingen en alumni (oud-leerlingen) vrijwilligerswerk kunnen komen doen bij de Stichting IMC Weekendschool. Zo doen ze iets voor de maatschappij en kunnen ze ontdekken wat bij hen past.

Gerelateerde items

Nog eens 75 IMCoaches ontvangen Europass Vrijwilligerscertificaat

Onderwijsinstellingen opgelet | Op zoek naar een (aanvullend) studie- of stageproject voor studenten?