Leergang | Van denken naar doen met de FlexTool

FlexTool CINOP 2021

22 april 2021

De huidige lockdown, de veranderde arbeidsmarkt en de groeiende focus op diversiteit en inclusiviteit van studenten zorgen ervoor dat scholen flexibilisering hoog op de agenda hebben staan. De fase van visievorming is in volle gang en ontwikkelteams worden aangesteld om de slag van denken naar doen te maken. Toch blijkt het vertalen van de visie naar de onderwijspraktijk complex en abstract. Hoe kunnen we ons onderwijs modulariseren? Wat nemen we mee uit de ervaring met afstandsonderwijs voor de toekomst? Om teams te helpen bij deze uitdagende opdracht heeft CINOP de FlexTool ontwikkeld, samen met het Albeda College, het Alfa-college, ROC Friese Poort en ROC Nijmegen. De FlexTool biedt concrete handvatten bij het ontwerpen van flexibel onderwijs. Bekijk de video voor meer informatie.

Wil jij de FlexTool leren gebruiken? Meld je aan

In deze leergang leren mbo-professionals dit instrument te gebruiken als basis voor het begeleiden van hun eigen teams bij het ontwerpen van flexibel onderwijs. Lees in de flyer meer over deze leergang. Hierin vind je het programma en de bijbehorende data.

Voor wie?

We richten ons op mbo-professionals die binnen hun school zelf een rol hebben in het begeleiden van het ontwerpproces naar flexibele leerroutes. Omdat zowel de methodiek van de FlexTool als het toepassen ervan in de eigen praktijk centraal staat, is een koppeling met de eigen praktijk essentieel.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaande aanmeldbutton. Er zijn ook mogelijkheden om de leergang in company te organiseren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via flexibilisering@cinop.nl.

Meer lezen over flexibel onderwijs