Lancering nieuw project ter bevordering van seksuele gezondheid van jongeren in vier West-Afrikaanse landen

26 april 2021

Ondanks de inspanningen van de Sahellanden (Burkina Faso, Mali, Niger) en Benin worden jongeren en adolescenten nog steeds geconfronteerd met tal van problemen op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid. Ter illustratie:

  • In 2016 werden op lagere en middelbare scholen in Burkina Faso meer dan 6000 zwangerschappen geregistreerd.
  • In Benin werden meer dan 9.300 zwangerschappen onder tieners op middelbare scholen geregistreerd. Mali en Niger rapporteren vergelijkbare cijfers.

Daarom gaan deze landen nu samenwerken om de uitdagingen op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten aan te gaan en zo een inclusieve en duurzame ontwikkeling te creëren.

Dit is een interessant en regionaal project op een belangrijk gebied. Jonge meisjes en adolescenten moeten zich meer bewust worden van hun rechten.

Maarten Rusch, Nederlands Ambassadeur in Burkina Faso

De Nederlandse Ambassadeur in Burkina Faso, Maarten Rusch, lanceerde afgelopen maandag het project “Bevordering van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) op scholen in Burkina Faso, Niger, Mali en het noorden van Benin”. Dit project maakt deel uit van het door Nuffic gefinancierde Orange Knowledge Program (OKP) in de Sahel en Benin.

Dit eenjarige project —dat wordt uitgevoerd door CINOP en CIRE— zal de capaciteiten van vier organisaties versterken; ADEP (Association d’appui et d’éveil Pugsada) in Burkina Faso, AfriYAN in Mali, SonGES in Niger en de Universiteit van Parakou in Benin. Via dit project moeten de organisaties capaciteiten verwerven op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en op het gebied van communicatie over seksualiteit. Dit zal hen in staat stellen om seksuele en reproductieve gezondheid en rechten op school effectief te bevorderen.

Bron: Lefaso.net

Gerelateerde artikelen

Een competentiegerichte opleiding voor leraren van de drie landbouwinstituten in Ghana

From Plant to Plate – Nederland dient als inspiratie voor tuinbouwtrainers in Jordanië

Een nieuw stageprogramma voor de Iraakse beroepsopleidingscentra