Gratis begeleiding mbo-scholen bij preventieve aanpak psychische problematiek

Geestkrachtschool mbo jongeren web

18 oktober 2021

Door de coronapandemie zijn de psychische klachten van studenten enorm toegenomen. Aanpak psychische problematiek is nodig om uitval te voorkomen. Maak ook werk van de mentale gezondheid van mbo-studenten. Sluit als mbo-instelling aan bij het project ‘Aan de slag als GeestKracht-school’. Een aanpak met gratis begeleiding door ECIO (het expertisecentrum inclusief onderwijs van CINOP), JOBMBO en 113 Zelfmoordpreventie. Pak die kans!

Albeda en Rijn IJssel als GeestKracht-school

Albeda en Rijn IJssel zijn al aangehaakt. Met een tweesporen-aanpak worden zij begeleid bij het doorbreken van taboe en stigma rondom psychische problematiek. Een werkwijze, waarbij de samenwerking met jongeren centraal staat: ‘niets over ons, zonder ons’: het onderwijs als sleutel voor verandering, met zowel impact binnen de school als daarbuiten. Lees meer over de aanpak en de resultaten van het GeestKracht-project.

Geef ook kleur aan studentenwelzijn en word GeestKracht-school!

Ben jij ook enthousiast geworden om aan de slag te gaan als GeestKracht-school? Goed nieuws! In het voorjaar van 2022 starten we met het volgende traject waarbij je kan aanhaken. Deelname aan het project is gratis en wordt mogelijk gemaakt door subsidie van FNO.

Doe mee en lever als school een bijdrage aan de mentale gezondheid van je studenten!

Gerelateerde artikelen

Nog eens 75 IMCoaches ontvangen Europass Vrijwilligerscertificaat

55 jongeren ontvangen als eerste het Europass certificaat als IMCoach