Handleiding FlexTool  | Zelf aan de slag met de FlexTool

Flextool handleiding cinop 2021

28 mei 2021

Om teams te helpen de slag van denken naar doen te maken, heeft CINOP samen met Albeda College, Alfa-college, ROC Friese Poort en ROC Nijmegen de FlexTool ontwikkeld. De FlexTool is een methodiek voor het ontwerpen van flexibel onderwijs en biedt overzicht en inzicht in de belangrijkste ontwerpfasen. Vanaf mei 2021 is de FlexTool beschikbaar in de vorm van een fysieke handleiding en een leergang. In de handleiding FlexTool wordt de methodiek voor het ontwerpen van flexibele leerroutes toegelicht. Niet alleen zijn de belangrijkste fasen van het ontwerpproces beschreven, maar ook zijn onderliggend opdrachten opgenomen waar teams direct zelf mee aan de slag kunnen. Bestel hier de handleiding FlexTool.

Maatwerk in leerroutes naar succes

Vanwege de veranderende arbeidsmarkt, de coronacrisis en de groeiende focus op diversiteit en inclusiviteit zijn scholen steeds vaker op zoek naar een standaard om studenten gemakkelijker maatwerk te kunnen bieden. Veel scholen zoeken de oplossing in het ontwikkelen van flexibele leerroutes, het modulariseren van het curriculum en/of het hybride leren. De visie op flexibel onderwijs binnen scholen krijgt steeds meer vorm maar het vertalen van deze visie naar de onderwijspraktijk blijkt complex en abstract. De FlexTool helpt teams de slag te maken van denken naar doen.

Voor wie is de handleiding FlexTool?

De handleiding FlexTool is bedoeld om teams handvatten te geven voor het ontwikkelen van flexibele leerroutes.

Bestelinformatie

Je kunt de handleiding FlexTool bestellen via onderstaand formulier. Mail dit formulier naar flexibilisering@cinop.nl.

Wil je alvast een inkijkje in de handleiding? Download dan de sneak preview handleiding en je ontvangt geselecteerde pagina’s uit de handleiding ter inzage.

Meer lezen over flexibel onderwijs

Landstede werkt met FlexTool aan gemeenschappelijke taal rondom flexibel onderwijs

Een nieuw kwalificatiedossier: knelpunt of kans? – Artikel MBO krant

Ontwikkelpartners FlexTool aan het woord | In gesprek met ROC Nijmegen