Waarde en impact van het onderwijs als wapen in de strijd tegen voedseltekorten in Mali

11 mei 2020

Om Mopti en het Pays-Dogon plateau te ondersteunen in hun gevecht tegen groeiende voedseltekorten is een nieuw programma gelanceerd in februari 2020: DJAM. Het programma heeft een focus op landbouwproductie, het versterken van trainingsfaciliteiten en de lokale landbouw value chain. Curriculumontwikkeling is een essentieel onderdeel van de aanpak. Het is belangrijk dat inwoners met echte hands-on skills weten hoe ze met de specifieke lokale omstandigheden kunnen omgaan om te zorgen voor een duurzame verandering.

With DJAM we can battle insecurity, and create stability. It is a project that concerns us all, therefore we stand strong together day and night

Amadou Ouane, Ministry of Employment

Naast curriculumontwikkeling draagt CINOP in dit project bij op het gebied van entrepreneurship skills, kwaliteitsborging en het belang van gender binnen het onderwijs. Hierdoor dragen we bij aan inzetbaarheid, aansluiting van onderwijs en de arbeidsmarkt en kunnen we innovatie stimuleren en inclusie promoten. Dit zorgt ervoor dat de waarde en impact van het onderwijs in Pays-Dogon daadwerkelijk kan bijdragen aan een duurzame oplossing voor de voedselproblematiek.

This family of partners for me is very important. It is a family that can best understand this project. Together with these different experiences we can achieve important things for those who are in the most precarious situations’

Ogabasse Saye, Ministry of Education

Om de doelen van het project te halen werkt CINOP niet alleen. In onze aanpak zit de lokale partner achter het stuur en zorgen we voor een sterke samenwerking met alle betrokken stakeholders. Samen met Maastricht School of Management als lead partner in het project, Association Dogon Initiative, Université Delta-C Bamako, NGO Pays-Dogon, Lycée Professionnel Sangha, and Viewpoint Productions, kunnen we het project tot een succesvol einde brengen.

Dit project wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse zaken door het Nuffic Orange Knowledge Programma. Wil je meer weten hoe wij door middel van onderwijs een rol spelen bij het bestrijden van voedseltekorten? Contact dan een van onze consultants!

Bekijk hieronder het filmpje van viewpoint over de lancering.

Gerelateerde artikelen

Het versterken van de positie van kwetsbare jongeren door trainingen en stages in Mosul

Story telling – Een overtuigend internationaal stageverslag als inspiratie voor het bedrijfsleven

Binnenkort ook mechanisch onderwijs voor vier onderwijsinstellingen in Ghana