CINOP verzorgt inspiratie sessie tijdens een internationale Hackathon

18 november 2021

CINOP werd gevraagd om een inspiratiespeech te geven voor de universiteiten van Basrah, Duhok (beiden Irak), JUST (Jordanië) en mbo Oostland van Lentiz. Deze speech maakte deel uit van een internationale hackathon die als doel had om de aansluiting tussen het onderwijs, de arbeidsmarkt en de overheid te versterken. Tijdens het initiatief namen Jordaanse, Iraakse en Nederlandse studenten deel en dachten ze mee over een zo goed mogelijke verbinding.In totaal deden 42 studenten mee.

Met behulp van design thinking is er een uitgangspunt vanuit de wensen en behoeften van de student gemaakt. Zo zijn ze tijdens de inspiratiesessie verder geholpen met dit vraagstuk door:

  • te luisteren,
  • het gesprek visueel te ondersteunen,
  • en te inspireren met voorbeelden van een goede aansluiting op de arbeidsmarkt.

Wij zelf zijn verrijkt met interessante verhalen van de student en hun perspectieven wat ze nodig hebben om dichter bij hun toekomstige werkgever te komen. De studenten en organisatie van de hackathon waren enthousiast en we mogen helpen met het organiseren van meer van dit soort hackathons. Zie de afbeelding hieronder voor een snelle visuele weergave van de uitkomsten van de sessie.

Foto eveline

Gerelateerde artikelen