Binnenkort ook mechanisch onderwijs voor vier onderwijsinstellingen in Ghana

28 januari 2021

CINOP Global ondersteunt via het project NICHE-270 verschillende landbouwberoepsonderwijsinstellingen met het versterken van hun capaciteit. Deze ondersteuning richt zicht op het vergroten van de TVET-vaardigheden, kennis en hulpmiddelen van docenten en management. Concreet betekent dit dat CINOP en partners eigenaarschap creëren, het proces van de totstandkoming van curricula begeleiden en zo bijdragen aan een accreditatie van de opleidingen.

In het project zit daarnaast een component voor het aanschaffen van apparatuur en andere investeringen. Als onderdeel hiervan hebben alle vier de colleges de beschikking gekregen tot een tractor inclusief apparatuur om het land te bewerken. Door de toekomstige toevoeging van mechanisch onderwijs aan het opleidingsaanbod is er een grote stap voorwaarts gezet. Dit instituut verder uitbouwen, zorgen voor financiële duurzaamheid door zelf inkomsten te generen en het stimuleren van effectieve kennisdeling zijn de volgende uitdagingen om blijvend impact te creëren.

CINOP en partners zijn ook in het nationale nieuws geweest in Ghana. Zie onderstaand filmpje voor de verslaggeving. Degene die in de video het lintje doorknipt is de HR-Directeur van het Ministerie van Landbouw (MOFA) – Lawoety Tettey – waarmee CINOP veel samenwerkt.

Gerelateerde artikelen

Een competentiegerichte opleiding voor leraren van de drie landbouwinstituten in Ghana

From Plant to Plate – Nederland dient als inspiratie voor tuinbouwtrainers in Jordanië

Een nieuw stageprogramma voor de Iraakse beroepsopleidingscentra