1 miljoen MDT-subsidie voor IMCoach

Imcweekendschool cinop uitreiking

14 november 2020

600 jongeren kunnen vanaf 1 januari 2021 hun Maatschappelijke Diensttijd (MDT) invulling geven bij Stichting IMC Weekendschool. Samen met mede aanvrager CINOP heeft Stichting IMC Weekendschool 1 miljoen subsidie ontvangen van het Rijk en diverse vermogensfondsen voor IMCoach. Hiermee kunnen zij tot de zomer van 2022 de maatschappelijke diensttijd invulling geven voor honderden jongeren.

Landelijke uitrol

Jongeren een rol geven in het aanvullend en motivatiegericht onderwijs geven van de stichting. Dat was en is de doelstelling van IMCoach. Variërend van huiswerkbegeleiding tot begeleider bij klassen. Nieuw is dat het wordt uitgerold over alle 58 vestigingen van de stichting in heel Nederland.

Partnerschap

CINOP is de vaste onderwijskundig partner bij IMCoach. Via CINOP ontvangen de IMCoaches het Europass certificaat voor vrijwilligers, een waardevolle beloning en toevoeging op het CV. Daarnaast monitort CINOP de voortgang van het project. Bovendien werkt CINOP mee aan het ontwikkelen van een online leerlijn waarbij alle competenties die de jongeren gaan opdoen via IMCoach2.0 in een theoretisch kader worden geplaatst.

Financiering

De financiering is mede dankzij co-financiering door enkele vermogensfondsen tot stand gekomen. Naast € 850.000,- vanuit het Rijk hebben het VSB Fonds, Stichting Gieskes-Strijbis Fonds, Stichting The Brook Foundation en Stichting Janssensfonds samen ruim € 150.000,- bijgedragen.

Mooi en zinvol

Het eerste traject van IMCoach loopt nog en zal in december worden afgerond. ‘Via dit eerste traject moeten 225 jongeren hun MDT hebben gedaan als IMCoach. Door Corona is alles wat in tijd uitgelopen maar konden we recent al de 200e IMCoach verwelkomen. We verwachten eind dit jaar het einddoel te behalen. En dan kunnen we direct 600 nieuwe jongeren een mooie en zinvolle tijd geven. Zou prachtig zijn als we straks ruim 800 jongeren in het hele land hebben weten te inspireren. Dat krijgt altijd ergens een positief vervolg’, zegt Nienke van den Hoek, programmamanager bij Stichting IMC Weekendschool.

Gerelateerde artikelen

Nog eens 75 IMCoaches ontvangen Europass Vrijwilligerscertificaat

55 jongeren ontvangen als eerste het Europass certificaat als IMCoach