Learning & Development

Om Nederland nummer 1 in leren te maken, richt Learning & Development (L&D) zich op leven lang leren en ontwikkelen bij grote bedrijven. Als strategische partner richten we ons op de kwaliteit en de toegankelijkheid van leven lang leren en duurzame inzetbaarheid. Wij streven in onze projecten altijd ernaar de “business value of learning” te vergroten. Onze basisfilosofie is dat leren voor een professionele organisatie pas waarde heeft wanneer leren impact heeft op medewerkers, klanten, en de organisatie. Dat noemen wij dus leren met impact.

Centrale vragen waar wij met onze klanten aan werken zijn o.a.:

  • Hoe verleid je medewerkers om te (blijven) leren?
  • Hoe stimuleer je medewerkers om duurzaam inzetbaar te blijven?
  • Hoe gaan we om met de skills gap die ontstaat door personeelstekorten, disruptieve technologieën, disruptieve concurrenten, veranderende marktomstandigheden, strategische veranderingen, fusies en dergelijke?

Concreet betekent dat voor onze dienstverlening

  • Leerprocessen optimaliseren: methodes om medewerkers (al dan niet met specifieke kenmerken) te verleiden om te gaan leren, de impact van leren op de primaire business maximaliseren, ontwikkelen en optimaliseren van leercurricula, optimaliseren en veranderkundige implementatie van digitale leersystemen en platforms.
  • Leercultuur ontwikkelen: veranderkundige aanpak om van leven lang leren en ontwikkelen een continu proces te maken. Een continue leercultuur versterkt procesoptimalisatie.
  • Samenwerking in de keten van leven lang leren: samenbrengen en stroomlijnen van leerbehoeftes in het bedrijfsleven met onderwijs en overheid.
  • Mobiliteit vergroten: inventarisatie van bestaande en benodigde skills, gap analyse en het ontwikkelen van de leerroute om de skills gap te overbruggen, zowel binnen een bedrijf, sectoraal als intersectoraal.

Wat maakt ons uniek?

Wij hebben een unieke didactische en onderwijskundige expertise waardoor we vraagstukken altijd benaderen vanuit een “leervraag”. We hebben verstand van organisaties en de processen die daarin plaatsvinden. Verandering is daarbij vaak een belangrijk thema. Hoe optimaliseer je het lerend vermogen van mensen?

Daarnaast zijn we spil en verbinder in een groot netwerk van overheden (lokaal, regionaal, nationaal, internationaal), onderwijs en bedrijfsleven, brancheorganisaties. We geloven dat we enorm veel kunnen leren van elkaar en brengen graag partijen bij elkaar om zo de impact te vergroten en ons gewaagde doel weer een stap dichterbij te brengen; Nederland nummer 1 in leren te maken.