Het versterken van de Chittagong Port Authority Training Institute (CPATI) in Bangladesh

leren en sturen voor betere projectresultaten

CINOP global Bangladesh
CINOP global Bangladesh

23 september 2019

De Chittagong Port is de economische motor van Bangladesh

De economische groei is de afgelopen jaren toegenomen in Bangladesh en de haven van Chittagong, gelegen aan de oevers van de rivier de Karnaphuli, speelde een belangrijke rol in deze groei. De haven verwerkt momenteel zo’n 90% van de export-importhandel van Bangladesh en dit percentage groeit nog steeds. Het ‘Chittagong Port Authority Training Institute’ (CPATI) is een uniek trainingsinstituut in Bangladesh en speelt een belangrijke rol in de facilitering van de groei van de haven. Om economische groeicijfers het hoofd te kunnen bieden, moet CPATI haar faciliteiten uitbreiden en meer havenmedewerkers opleiden dan ooit tevoren. Het project dat twee jaar geleden is gestart heeft het doel CPATI te versterken zodat zij deze opleidingsrol op zich kan nemen.

CINOP made a great impact to CPATI which in turn has made a successful impact for Chittagong Port Authority. All the course coordinators got the opportunity to follow extensive training programmes both in Bangladesh as abroad.

Mohammad Azizul Moula, project coordinator CPATI

CPATI versterken  als modern trainingsinstituut

Sinds 2017 draagt CINOP bij aan de versterking van CPATI als een modern opleidingsinstituut in havenbeheer, havenactiviteiten en aanverwante onderwerpen. Een instituut met voldoende institutionele en organisatorische capaciteit en een verbeterd beleid op het gebied van gender en gelijke kansen. CPATI zal relevante cursussen en curricula voor de arbeidsmarkt aanbieden en zo menselijk kapitaal versterken die de haven in staat stelt de economische groei in het land te waarborgen en te stimuleren.

CINOP global Bangladesh

Evaluatie voor sturing naar betere projectresultaten

In juni 2019 was het project halverwege. CINOP voerde daarom een grondige evaluatie uit om nieuwe kennis en best practices te verzamelen die het projectteam ondersteunt om het project te sturen voor het komende jaar. In deze laatste projectfase moet aandacht worden besteed aan het scherpstellen van alle projectonderdelen. Sinds de start van het project zijn er bijvoorbeeld tien nieuwe cursussen ontwikkeld, nu is het tijd om de cursusinhoud volledig af te ronden. Daarnaast werken Chittagong Port Authority (CPA) en de projectpartners samen aan een strategisch plan voor CPATI, welke moet worden verfijnd en goedgekeurd. Sommige cursussen worden online aan studenten aangeboden (in een moodle-omgeving), maar om e-learning goed te laten verlopen hebben studenten de juiste computervaardigheden nodig. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bevindingen van de evaluatie in juni, een evaluatie die zo essentieel is omdat deze de basis vormt van het laatste projectjaar. In de komende periode zullen alle project partners hun tijd en energie steken in het bereiken van de projectdoelen.

Benefits of the project are becoming visible and include an e-learning facility, a proper HR for CPATI, proper corporation and marketing policies, initiatives of Computer Lab setup with modern facilities and collaboration with APEC (port training centre of Antwerp) to offer an international standard training program with high quality training materials

Mohammad Azizul Moula, project coordinator CPATI

Samenwerken voor verandering

CINOP ondersteunt de missie van de Chittagong Port Authority in samenwerking met Antwerp Port Training Center (APEC), IHE-Delft, en Services and Solutions International Limited (SSIL) uit Bangladesh. Alle partners in dit consortium zijn complementair, ze brengen allen hun expertise en samen kunnen de verwachte resultaten worden bereikt.

Dit project maakt deel uit van het NICHE-programma van Nuffic, gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

It is a fantastic journey for CPATI to gradually move forward to achieve excellence in becoming an international standard training institute. We are extremely happy to be a part of the project and to cooperate with CINOP and other partners regarding the implementation of the project.

Mohammad Azizul Moula, project coordinator CPATI

Gerelateerde artikelen

Een competentiegerichte opleiding voor leraren van de drie landbouwinstituten in Ghana

From Plant to Plate – Nederland dient als inspiratie voor tuinbouwtrainers in Jordanië

Een nieuw stageprogramma voor de Iraakse beroepsopleidingscentra