CINOP krijgt OKP-tender Nuffic gegund: Duurzame oplossingen in de maritieme en havensector in Bangladesh

Haven Chittagong
Haven Chittagong

26 August 2019

CINOP gaat–in samenwerking met STC International en IHE Delft–een driejarig project uitvoeren in Bangladesh met het doel bij te dragen aan een duurzame maritieme en havensector. Dit project wordt gefinancierd door Nuffic binnen het Orange Knowledge Programme (OKP). Het doel is om de capaciteit van de BSMR Maritime University en de Chittagong Port Authority te versterken. Zodoende kunnen hoogwaardige arbeidskrachten worden opgeleid die van grote toegevoegde waarde zijn voor de economische ontwikkeling van het land.

Naast het versterken van de capaciteiten van de onderwijsinstituten –van individuele competenties van docenten tot aan organisatie mogelijkheden voor innovatie– zet CINOP sterk in op de kracht van samenwerking. Het vormen van strategische multi-stakeholder partnerschappen tussen onderwijsinstituten, de overheid en het bedrijfsleven vormen de basis van dit project.

Nederland en Bangladesh zijn de twee grootste Delta landen ter wereld. Dit project draagt bij aan de belangrijke relatie tussen deze landen op een onderwerp dat hen zeer bekend is: de zee en de zeevaart.

Partners in dit project
Partners in dit project

Neem voor meer informatie contact op

Gerelateerde artikelen

CINOP works on entrepreneurship opportunities for youth in Kurdistan, Iraq

CINOP will work on inclusive vocational education for refugees in Uganda

Learning in times of COVID-19: online didactical training for PPS, Indonesia