Basisvaardigheden – informatie voor werkgevers

  • Merk je dat een medewerker er langer over doet om formulieren te lezen, iets uit te rekenen of hier regelmatig fouten bij maakt?
  • Wil je de communicatie op de werkvloer verbeteren?
  • Heb je werknemers die moeite hebben om met computers of nieuwe technologieën te werken?

Om in deze tijd goed je werk te kunnen doen, is het belangrijk dat je op basisniveau kunt rekenen, Nederlands beheerst en kunt omgaan met digitale technologieën. Deze basisvaardigheden zijn voor vrijwel iedere werknemer belangrijk om optimaal te kunnen functioneren. Niet iedereen lukt dat goed. Maar liefst 2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. De meesten hiervan hebben een baan. Misschien ook in jouw bedrijf.

Wanneer je jouw mensen stimuleert om hun taal-, reken- of digitale vaardigheden te verbeteren, levert dat een win-winsituatie op. Voor je bedrijf – denk aan hogere productiviteit en meer veiligheid – en voor je werknemer – denk aan persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Wij kunnen je hierbij helpen

Wat betekenen lage basisvaardigheden voor jouw bedrijf? Om wie gaat het eigenlijk? En hoeveel mensen zijn dat? Hebben zij een leerbehoefte? Hoe stimuleer je hen om hiermee aan de slag te gaan? Welke impact heeft het op jullie resultaten wanneer jouw werknemers zich ontwikkelen op deze vaardigheden?

Allemaal vragen die naar voren kunnen komen wanneer je je gaat verdiepen in de taal-, reken- en digitale vaardigheden van jouw werknemers. Wij helpen je graag met onze evidence-based aanpak!

Het merendeel van de bedrijven die hun laaggeletterde werknemers bijscholen, ziet na een aantal dagdelen training al effect.

Annemarie Groot, onderzoeker ECBO

10-stappenplan

Wij hebben een helder stappenplan waarmee we samen direct aan de slag kunnen om de basisvaardigheden van jouw medewerkers te versterken. Wil je hier meer over weten? Neem contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Hoe scholen we effectief 120 miljoen mensen om/bij? (binnen drie jaar)

Persbericht: unieke gezamenlijke oproep voor aanpak basisvaardigheden