Leergang | Van denken naar doen met de FlexTool

Leergang flextool cinop

10 maart 2022 09:30 - 13:00

Fysieke én online variant

Ben je de fase van visievorming voorbij en liggen er ontwerpprincipes voor het bouwen van flexibel onderwijs? Is jouw team toe aan de volgende stap om ook daadwerkelijk een grofontwerp voor de opleiding uit te werken waarin flexibele leerroutes mogelijk zijn? Dan is deze leergang iets voor jou. In deze leergang leren mbo-professionals de FlexTool te gebruiken als basis voor het begeleiden van hun eigen teams bij het ontwerpen van flexibel onderwijs.

Voor wie?

We richten ons op mbo-professionals die binnen hun school zelf een rol hebben in het begeleiden van het ontwerpproces naar flexibele leerroutes. Omdat zowel de methodiek van de FlexTool als het toepassen ervan in de eigen praktijk centraal staat, is een koppeling met de eigen praktijk essentieel. Daarnaast is het belangrijk dat je snel kunt schakelen tussen macro-, meso- en microniveau om de meerwaarde en toepassing van de FlexTool optimaal te kunnen vertalen naar de eigen context. Lees meer praktische informatie over deze leergang in de flyer.

Opzet, duur en kosten

De leergang bestaat uit:

  • Een introductiebijeenkomst
  • Vier online sessies van een dagdeel
  • Tussentijdse persoonlijke begeleiding

Elke groep wordt begeleid door 3 ervaren trainers. Door een kleinschalige setting en persoonlijke aandacht wordt het leerproces, ook op afstand, maximaal gefaciliteerd. Daarnaast maken we gebruik van een online leeromgeving én sturen we het cursusmateriaal ook fysiek op naar elke deelnemer. De deelnemerskosten bedragen € €2.050 per persoon (geen btw van toepassing).

Data

Kick-off – 10 maart 9:30-13 uur
Sessie 1 – 24 maart 9:30-13 uur
Sessie 2 – 14 april 9:30-13 uur
Sessie 3 – 12 mei 9:30-13 uur
Sessie 4 – 26 mei 9:30-13 uur

Aanmelden

Meld je aan en stuur een mail naar: flexibilisering@cinop.nl. De leergang kan ook in company georganiseerd worden.

Meer lezen over flexibel onderwijs

Landstede werkt met FlexTool aan gemeenschappelijke taal rondom flexibel onderwijs

Een nieuw kwalificatiedossier: knelpunt of kans? – Artikel MBO krant

Ontwikkelpartners FlexTool aan het woord | In gesprek met ROC Nijmegen